“ELOTERAS DEL VALLE” —“WHY RUN IF YOU CAN SIT AND ENJOY”

“ELOTERAS DEL VALLE” —“WHY RUN IF YOU CAN SIT AND ENJOY”

Location

Valle de Ángeles, Francisco Morazán, Honduras

14.160407 | -87.03994039999998

Land area

66 m2

Project area

66 m2

Style

FREE

SKETCH FRONT VIEW
  • THE CHALLENGE

Trying to improve the access of eloteras’ basic needs, show a fresh face to offer a new experience to the level of product quality

FRONT VIEW
SITTING PLACE
SKETCH BACK VIEW

This design is integrated into the context of local architecture and through this seeks to complete the tourist experience Angeles Valley offers; seeks to integrate the surrounding environment through an open layout with spatial fluidity, using eco-friendly materials that reduce the negative impact to the environment.

INTERIOR

 MATERIALS TO USE 
WOOD
CLAY TILE
STABILIZED ADOBE
CLAY BRICKS
CONCRETE
CLAY TILE

 

The mud flats are special to give the room or stay an air field, connecting with nature, an incomparable aesthetics.
The adobe walls are a way to build simple and clean and the same time are environmentally friendly. One of the main advantages is that it requires little maintenance.
The use of improved stoves significantly reduces smoke emission compared to traditional stoves.
Stoves mud brick, a cheap and effective alternative.
Saving stove, and so that the consumption of this energy resource is decreased

SECTION CUT
ARCHITECTURAL FLOOR