Family House at the Empordà

Family House at the Empordà

Location

Mont-ras, Espanya

41.9081233 | 3.1517208999999866

A holiday home constructed around the ruins of an old country house. The entire house and its exterior decoration are of dark grey earthenware. The complex as a whole is composed of various pavilions oriented around a central exterior space containing the swimming pool and the dining room, in a pavilion of its own. The main building is the owner’s residence, its three floors formed by two volumes which become three on the lower levels. The remaining five modules, measuring 3 (10’) x 6 (20’) x 6 (20’) m, are bedrooms for family and guests and the kitchen. The complex stands on a rectangular platform, clearly reminiscent of the stilobatos of a Greek temple or of Mies van del Rohe’s Barcelona Pavilion.