Taller de Arquitectura Paris

Taller de Arquitectura Paris

Location

París, Francia

48.856614 | 2.3522219000000177

A conversion scheme for an old building to transform it into the new headquarters of the Taller de Arquitectura in Paris. Originally constructed to house the editorial offices of a Paris newspaper, it was later converted into a theatre. The spacious interior of the cubic volume was remodeled to obtain 900 m2 (1.076 sq. yards) of floor area distributed over three floors and laid out around a landscaped interior courtyard. The reception area is located on a fourth, lower, level. The work spaces on these four levels have been divided into sectors according to activity: reception and design. The suspended floors accommodate all the cable and wiring of the computerized office, in addition to giving acoustic insulation. The interior design, with its use of glass partitions, make it easy to appreciate the spaciousness of the working environment. The built-in cupboards of stained wood with their metal details store the office’s drawings and other documents. All of the furniture was designed by the Taller de Arquitectura. gross area: 900 m2